Drvo ALU stolarija

Naslovnica - Drvo-ALU stolarija

CORTIZO - ALI i PVC stolarija

Spoj tradicije i moderne tehnologije u današnje vrijeme neizbježan je čimbenik doba u kojem živimo. Nebrojeno puta moglo se je čuti u razgovoru sa vlasnicima objekta kako je drveni prozor kojeg su imali najbolje i da njemu najviše vjeruju. Razloga tome je na pretek od čistog prirodnog materijala koje drvo samo po sebi je, pa do prozračnosti koju drvo ima. Koliko god neki tvrdili da drvo ne „diše“ sve studije i analize pokazuju baš suprotno. I obrađeno drvo „diše“ tako da svi koji su ikad imali drvene prozore na kući znaju da pojave vlage u tim prostorijama nikada nije bilo. Razlog tome leži baš u toj činjenici da drvo diše i izbjegava se problem vlage koju nerijetko susrećemo kod PVC prozora kada se postave.

Drvo-ALU prozor idealno je rješenje za sve zaljubljenike u tradiciju i koji se ne žele odreći savršenstva. Modernom tehnologijom uspjelo se realizirati spoj drvene obloge i aluminija na način koji je do nedavno bio nezamisliv, a cjenovno se više ne razlikuje toliko od PVC ili ALU stolarije.

Kvaliteta života po ugradnji ovog tipa stolarije je neizmjerno ugodnija i možemo reći kvalitetnija iz razloga što postoji prirodna cirkulacija koja održava prostor optimalnim, a gubitak energije je minimalan.

Kao se održava stolarija od drva?

Isto kao i svaka stolarija drvo aluminij potrebno je redovno održavati kako i voditi brigu kako ne bih došlo do neželjenih posljedica. Naime drvo samo po sebi je materijal koji s vremena na vrijeme treba pregledati i prebrisati. Premazivanje same stolarije nije potrebno jer stolarija dolazi premazana i obrađena. Ali briga oko odvodnih kanala za vodu poslije kiše svakako je jedna od preporuka da se prekontrolira jer isti služe da voda koja se nakupila u profilu istice iz njega pa ukoliko se kanali zapune voda se zadržava i može uzrokovati neželjene posljedice.

Koliko traje ugradnja drvo aluminij prozora?

Ako se prozor postavlja na mjesto starog prozora kojeg prvo treba ukloniti tj. demontirati vrijeme postave novog prozora traje u prosjeku oko 45 minuta do 1h.

Dali je potrebna završna obrada

Po postavi prozora on se na adekvatan način učvršćuje za samu betonsku (ciglenu) konstrukciju te se svi otvori propisno brtve pjenastim materijalom. Nakon sušenja materijal potrebno je obraditi površine gipsanim pločama i glet masom kako bih se izbjegla kondenzacija oko prozora.

Arbanas gradnja d.o.o. - PVC i ALU stolarija, ulazna vrata

Adresa

Sisačka 45
10 410 Velika Gorica
Hrvatska

Kontakt

Mob.: +385 95 210 9666
E-mail: info@arbanas-gradnja.hr

Radno vrijeme

Pon - Pet: 8 - 16
Sub - Ned: zatvoreno

© 2021. Arbanas gradnja d.o.o. / Pravila privatnosti